keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Mistähän tästä nyt aloittaisi

Kaikenmoista pitäisi tehdä, mutta mistä aloittaa?

Lippuja, lappuja, muistiinpanoja, kuvatiedostoja on kertynyt aika kasa. Kaikissa suunnitelmia, piirustuksia niin asetelmista kuin pöytäkartoistakin. Reseptejä, hääpäivän aikataulutusta, musiikkilistoja ja jne.
Visuaalisena ihmisenä aloitan yllätys koristeista! Värit on päätetty; musta ja punainen + metallinhohto (mutta onko se kulta/kupari vai hopea vai kaikkea sekaisin?!).

Itse kymmeniä hääpaikkoja koristelleena tiedän, että minua ahdistaa pöytäasetelmat. Meillä suomessa, kun on tapana laittaa  ne tuikut pöytään / antiikkikynttilät, kaitaliina ja tietyin välimatkoin matalat asetelmat. Siis periaatteena ihan nättiä, jos katsoo pöytiä. Usein juhlatilat ovat salimaisia ja korkeita, jolloin pelkkien pöytäkoristeiden kanssa sali jää tyngäksi. Meidän pitäisi täälläkin osata ottaa huomioon tilan korkeus. Tässä alla on esimerkiksi kauniita pöytiä, mutta kun kuvittelee ne  4 metriä korkeaan saliin työväen taikka seurantalolla niin tilan korkeus syö koristeet.



Usein kuulee pöytäasetelmien kanssa pähkäilevien suusta, että jos pöytäkoristelut ovat korkeat, niin vieraat eivät näe toisiaan pöydässä. En ole itse ihan samaa mieltä. Eihän kaikkien koristeiden tarvitse olla korkeita. Korkeiden asetelmien oikea korkeus on mielestäni sellainen, että katsotaan koristeiden alta. Tämä tuntuu monista hullulta ja meille pohjalaisille liian prameelta sekä kalliilta. Niin ei välttämättä aina ole. Luovuus on sallittua, ei kaikkeen tarvita aina mahdottimia määriä rahaa. Kun jaottelee pöydän koristuksist osan alemmas ja osan reippasti ylemmäs, tila näyttää jo ihan eriltä. Esimerkiksi näissä kuvissa on rytmitetty matalaa ja korkeaa koristetta.


Näissä alla olevista kuvista selviää mielestäni hyvin, ettei se raha aina ratkaise. Korkeita asetelmia erilaisian rakaisuin. Niin kuin näkyy ne voisivat olla kynttilöitä, oksia, lehtiä, yksittäisiä kukkia ihan mitä vain. Mistä itse tykkää ja mitä materiaalia on itsellä saatavilla.







Jos tekee eritasoon koristeita, lisänäyttävyyttä ja tilarakennetta vieläkin näyttävämmäksi saa tilan korkeutta madaltamalla. Kattoon sopiva määrä koristeita ja tila näyttää jo ihan eriltä. Kattoa ei kuitenkaan kannattaisi laittaa tukkoon eikä jättää liian tyhjäksi, jolloin taas saattaa siltä että jotain olisi pielessä.


Kattoakin voi madaltaa vaikkapa millä. Ebay on varmaan näissä asioissa kukkaron myötäinen ratkaisu, pompomeja, paperilyhtyjä, viirejä yms saa pilkka hintaan. Tieten itse tehden onnistuisi tottakai myös. Näissä katoissa on mielestäni sopivassa suhteessa koristeita:



Kirjoittelen seuraavaksi meidän koriste suunnitteluista sitten lähemmin. Tästä tuli näköjään jonkin moinen purkaus angstia ja tietoa kukkakauppiaan ja sisustussuunnittelijan näkökantilta. Jos joku tänne blogiin eksynyt haluaa vinkkiä asetelmien teosta taikka muuten kukkien asettelusta taikka kestävyydestä niin saapi kysyä, vastaan mielelläni. Varmaan kevään aikana saatan muutaman tutor-homman tehdäkin.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti